منتديات رحله عمرى
منتديات رحله عمرى
منتديات رحله عمرى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات رحله عمرى


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقه عمل المومبار سهله جداااااا

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
مسلمه
عضوه مميزه
عضوه مميزه
مسلمه


من اين وصلت لنا : : من صديق
عدد المساهمات : 213
نقاط : 326
السٌّمعَة : 0
العمر : 32

طريقه عمل المومبار سهله جداااااا Empty
مُساهمةموضوع: طريقه عمل المومبار سهله جداااااا   طريقه عمل المومبار سهله جداااااا Empty2011-01-27, 10:48 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

بسم الله الرحمن الرحيم
المومبار(امعاء الجاموسه أو الخروف)

المقادير:
كيلو مومبار
كيلو ارز (4 كبايات)
بقدونس وكسبرة وشبت مفرى
(ربع حزمه من كله)
نصف كيلو عصير طماطم
بهارات المحشى و ملح وفلفل
ربع كوب زيت
2 بصلة مفرى

الطريقة
يغسل المومبار جيدا بالماء والملح والخل

(واصلا بيجى من المدبح منظف بس لازم ملح وخل)
اذا مجاش متنظف يبقى نقلبه على ظهره ونكحت الذى بالداخل ويغسل بالملح والخل ونرجع نقلبه ونظفهة مرة ومرتين هو أهم شئ فى الممبار النظافه
يقطع الممبار قطه حوالى شبر (20 سم)
ونفتح فتحه من الحرف بتاعت 2 سم
وبدنبدأ الحشو ومنخليهوش مليان يعنى يكون مبطط
الحشو
تحمر البصل فى الزيت و نضيف الطماطم
والبهارات والملح والفلفل وتترك لتسبك

يغسل الارز ويقلب معهم

ونضيف البقدونس والشبت والكسبرة
يبقى عندنا كة خلطة الحشو

بعد كدة نسلقه ونضيف لماء السلق قليل من الملح
منحطيش الممبار الا لما الماء يكون بيغلى

ها نلاحظ ان المومبار بداء ياخد الشكل المدور
ونتركه على النار لمدة ساعة

بعد ما يطلع ممكن يتحمر فى الزيت او ندخله الفرن حسب الرغبة

يجمل بالبقدونس ويرش الملح والفلفل على الوجه

ملحوظة

(انا بحمر على قد الاكل واللى يتبقى ممكن نشيله فى الفريزر
لوقت اخر وبيعيش فترة طويلة)
وبالهنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل المومبار سهله جداااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقه عمل البسبوسه
» طريقه عمل الكريب ...........
» طريقه عمل البيتزا الأيطاليه
» طريقه عمل تورته بالشيكولاته
» طريقه عمل دجاج بالبشاميل

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات رحله عمرى :: منتديات الأسره والطفل :: مطبخ رحله عمرى-
انتقل الى: